Lansarea oficiala a concursului PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Martie 2009 08:12

Asociaţia Umanistă Română
lansează oficial
concursul online pe teme de evoluţionism

Astăzi, ora 13.00, la British Council
(Calea Dorobanţilor nr. 14)


Concursul se va desfăşura online, în perioada 24 martie – 10 mai 2009, pe site-ul www.evolutionism.ro şi se adresează elevilor şi studenţilor (în vârstă de până la 24 de ani). Poate participa orice elev sau student interesat de ştiinţă, de evoluţionism şi de cunoaştere în general.

Se vor acorda 6 mari premi care constau într-o excursie la Londra în perioada 4-14 iunie pentru a asista la conferinţe ştiinţifice şi filosofice consacrate “Anului Darwin” susţinute de personalităţi importante. De asemenea, vor fi vizitate muzee şi zone istorice renumite. Vor mai fi acordate
şi numeroase alte premii care constau în cărţi, software, DVD-uri. Premiile vor fi decernate marţi, 11 mai.

Partenerii acestui proiect sunt British Council şi Revista “National Geographic România”.

Adresăm presei rugămintea de a populariza acest concurs şi chiar de a se alătura proiectului în calitate de parteneri media. Succesul acestuia va depinde în mod hotărâtor de buna lui promovare astfel încât informaţia să ajungă la cât mai mulţi elevi şi studenţi dintre cei care ar fi interesaţi să participe.

Organizăm acest concurs pentru a stimula interesul tinerilor pentru cunoaşterea ştiinţifică. În condiţiile unei dramatice prăbuşiri a învăţământului ştiinţific şi a cercetării ştiinţifice în România, considerăm că promovarea mediatică unor astfel de acţiuni, precum acest concurs, este necesară pentru dezvoltarea societăţii noastre.

Concurenţii vor avea de răspuns la 30 de întrebări de dificultăţi diferite şi de realizat, la alegere, fie o lucrare scrisă de până la 4 pagini (scrise cu Times New Roman 12 la un rând şi jumătate), fie un scurt film de până la 3 minute pe o temă legată de evoluţionism. Întrebările au indicată sursa de pe internet unde poate fi găsit răspunsul, scopul acestui concurs fiind acela de a stimula căutarea unor informaţii despre evoluţionism şi ştiinţă. Sursele indicate sunt în limba română şi în limba engleză.

Întrebările vor fi generate aleatoriu dintr-un număr de câteva sute astfel încât fiecare concurent va avea de răspuns la o listă unică de întrebări.

Lucrările scrise sau filmele vor reprezenta 40% din punctajul final.

Concursul şi regulamentul acestuia vor fi accesibile pe site-ul www.evolutionism.ro de astăzi începând cu ora 19.00.

La lansarea oficială a concursului sunt invitaţi să participe jurnalişti, elevi, studenţi şi profesori.


Asociaţia Umanistă Română
24 martie 2009

Contact:
Remus Cernea
Preşedinte
www.secularhumanism.ro
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
0727.583.594

 

LoginConcurs

460 membri.